Jelenleg 1368 darab recept leírását találod meg az oldalon és ez a szám csak növekszik!

Küldd be Te is saját recepted, és legyél népszerű! Kezdd itt

FőoldalFőétel › Édes-savanyú pulykamell

Édes-savanyú pulykamell

Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!

Hozzávalók

  • fél kg pulykamell
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szelet ananász
  • fél pohár ananászlé
  • 100 gramm paradicsompüré
  • 2 ek cukor
  • 2 ek ecet
  • 2 ek szója
  • 1 ek kukoricakeményítő

Elkészítési idő

25 perc

Elkészítés módja

A pulykamellet felkockázzuk, majd elkeverjük a szójaszószban feloldott kukoricakeményítővel. Keverés közben hozzáadunk 1 evőkanál szóját hogy ne legyen száraz. Amíg ez áll felkockázzuk a paprikákat, na meg a hagymát, forró olajban egy kicsit pirítjuk, kb. 3 percig, kivesszük az edenyből és a húst pirítjuk fehéredésig. Hozzáadjuk a zöldséget és az ananászt szeleteket kockára vágva. Az öntet összetevőit jól összekeverjük, ráöntjük a zöldséges-húsos keverékre és együtt főzzük 3 percig amíg besűrűsödik. Rizságyon tálaljuk.

Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt

Te hogy készíted el?

Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Saját változat beküldése


Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.

Recept beküldése

Friss hírek

Mit főzzek ma vacsira? Nyers lasagnét!

NLCafe.hu - 2014.07.29 15:07:00

Olvasnivaló: Az izgalmas szicíliai konyha

Mindmegette.hu - 2014.07.29 08:07:16

Jeges almatea almahéjból

NLCafe.hu - 2014.07.29 06:07:00

Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban

Mindmegette.hu - 2014.07.29 00:07:00