Jelenleg 1368 darab recept leírását találod meg az oldalon és ez a szám csak növekszik!

Küldd be Te is saját recepted, és legyél népszerű! Kezdd itt

FőoldalFőétel › Aprópecsenye debrecenivel

Aprópecsenye debrecenivel

Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 40 dkg páros debreceni
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 csipet só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 5 dkg liszt
  • 2 ek sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítési idő

80 perc

Elkészítés módja

A sertéscombot 3 - 4 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és forró zsírban mindkét oldalát gyorsan megfuttatjuk, kissé átsütjük, majd meleg helyen tartjuk. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kieresztjük, félretesszük. A zsírban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a hússzeleteket és megszórjuk a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot is, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, a fokhagyma gerezdekkel ízesítjük és együtt pároljuk. Ha kész, a tetejére rakjuk a debrecenit és a füstölt szalonna csíkokat, majd tálaljuk. Kockára vágott sült burgonya illik hozzá, jéghideg kovászos uborkával és fehér borral.

Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt

Te hogy készíted el?

Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Saját változat beküldése


Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.

Recept beküldése

Friss hírek

Ő a világ leggyorsabb pincére – videó

NLCafe.hu - 2014.07.24 11:07:00

Ő a világ leggyorsabb pincére - videó

NLCafe.hu - 2014.07.24 11:07:00

Olvasnivaló: Frissítő fröccs-variációk

Mindmegette.hu - 2014.07.24 08:07:15

Málnás tiramisu III.

Mindmegette.hu - 2014.07.24 00:07:00